facebook

Качествена алуминиева или PVC дограма.

Нуждаете се от смяна на стъклопакет, монтаж на дограма, подмяна на уплътнения или друг ремонт – не се колебайте - свържете се с екипа на Лукси

luksi_image_04

Стремеж към съвършенство всеки ден

Едни от най-сериозните изисквания, които поставят съвременните европейски норми за дограмите е те да бъдат с големи параметри на топло- и шумоизолация..

luksi_image_05

Алуминиева дограма

Алуминиевата дограма намира широко приложение за вътрешни врати и прозорци, както и при остъкляването на офиси и административни сгради...

luksi_image_06

PVC дограма

PVC дограмата се съчетава с различни стъклопакети, които се отличават с всеобхватни качества- топлоизолация, слънцезащита, шумоизолация, бронировка

luksi_image_03

Алуминиева дограма

Алуминиевата дограма предлагана от нас се отличава с много високо качество. Това се дължи на профилите, които сме избрали при производството на дограма.Те са на утвърдени марки като Алтест и Lorenzoline, които се характеризират с иновации и качество в сферата на производство на прозорци и врати.

Алуминиевата дограма намира широко приложение за вътрешни врати и прозорци, както и при остъкляването на офиси и административни сгради – там, където помещенията не се използват за постоянно живеене. Тя определено е с по-висока цена, но това е във връзка с доказаните й предимства – използва се при защитни врати, включително за пожар, както и за различни системи за преградни стени. Вътрешните интериорни врати са изработени предимно от алуминий, чийто обков е много по-евтин от този на PVC вратите. Самият материал предполага много и разнообразни решения. Алуминиевата дограма е прекрасно решение при големи температурни разлики. Алуминият е метал и е по- топло и студо проводим, същевременно е по-тежък от пластмасата. Алуминиевата дограма е най-подходящата и при земетръсни райони, поради голямата си издържливост на вибрации и неподатливостта на деформации.

Когато решите да си поставяте алуминиева дограма, макар и да се оскъпява повече, заложете на такава с термомост. Целта на тази пластмасова вложка е да раздели на две части профила на дограмата, като по този начин се прекъсва топлопроводимостта на метала, както от вън навътре, така и обратно. Минимума ширина на термомоста, който трябва да използвате е 16 мм, но винаги е по-добре да сложите по-голяма ширина, поне 20 мм или повече. Така поставянето на дограма на външни врати, прозорци и фасади ще гарантира добра топлоизолация. За поставяне на дограма на вътрешни врати или преградни пана не е нужно да използвате такъв термомост.

Серия Пони

poni

Профилите от системата „375 ПОНИ" са предназначени и отговарят на всички изисквания на крайния потребител. Именно поради тази причина профилите от серията сa един предпочитан избор за клиентите, тъй като са с изчистен и стилен дизайн и същевременно с това са и ценово достъпни за всеки потребител.

Системата „375 ПОНИ" отговаря на всички европейски стандарти и норми за качество.

Тъй като каналите на профилите са проектирани така, че да отговарят на всички стандарти, това е и причината на тази система да могат да се прилагат много различни видове панти, сглобки и различни видове аксесоари.

Системата „375 ПОНИ" предлага поставяне на единично стъкло с размери от 4 до 10 мм, както и стъклопакет с размер 24 мм.

Материалът използван за изработката на Ал профилите от тази система отговаря на DIN 1725 T1 и е AIMgSiO0,5 F22.

Профилите от системата „375 ПОНИ" са достъпни за всеки, с изчистен дизайн и са подходящи за всякакъв тип сгради и вътрешни помещения. Предлагат чудесен баланс между красиво и практично!

Фирма Алтест предлага алуминиевите си профили в пълната гама на RAL стандарта избор на цвят по RAL.

Серия Ескимос

eskimos

Алуминиевата система на фирма „Алтест" - „530 ЕСКИМОС" се различава от системата „ПОНИ" по това, че е с прекъснат термо мост чрез полиамид, който е 24 мм при профил каса и 20-22 мм при профил крило. Функцията на полиамидния профил е да разделя профила на две части за да прекъсва топлопреминаването, като по този начин осигурява по-добра топлоизолация.

Системата изцяло отговаря на всички европейски стандарти.

Другото предимство на тази система е, че е така конструирана, че да могат да се прилагат всички видове отваряния - както едноосово, така и двуосово при изработените врати и прозорци. Изчистеният дизайн на профилите позволява употребата на голямо разнообразие на сглобки, панти и други аксесоари.

Освен това системата е изработена и с 3 уплътнения - централно, външно и вътрешно, като централният уплътнител е специално конструиран за „530 ЕСКИМОС". Профилите от тази система позволяват поставянето на стъклопакет от 20 до 29 мм в зависимост от желанието на клиента.

Според стандарта DIN 1725 T1 алуминият, използван за изработката на профилите от системата „530 ЕСКИМОС", е AIMgSiO0,5 F22 и отговаря на всички стандарти и норми за качество.

Фирма Алтест предлага алуминиевите си профили в пълната гама на RAL стандарта избор на цвят по RAL

LORENZOLINE

lorenzoline

Система 40C

Ширина на рамката : 40 мм

Ширина на крилото : 45 мм

Дебелина на стената : 1,2 – 1,3 мм

Лесен монтаж и доставка на аксесоари поради собствен канал за аксесоари, съответстващ на Евро нормите.

Периметърният канал е подходящ за 9-осов и 20 мм монтаж на панта.

Всички уплътнения са EPDM

Интервал на използване на стъклото 4 – 22 мм

Прилагане на междинно уплътнение за задържане на вода и прах

Практичен и перфектен ъглов шарнир с ъглов клин и опция за монтаж на щифтове,

Безопасна система за отвеждане на въздуха и водата,

Възможност за производство на функционални прозорци и врати със специални профили, подходящи за стандартни и специфични ъгли.